Skip to content

Το οινοποιείο Πέτρα Μαρίνου

Πριν από αρκετά χρόνια αποφασίσαμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με αυτό που για εμάς αποτελούσε πάντα αγαπημένη δραστηριότητα και μεράκι.

Η δημιουργία του βιολογικού οινοποιείου Petra Marinou  και η ενασχόληση με τον χώρο της παραγωγής οίνου γενικότερα ήταν φυσική εξέλιξη για εμάς(παραδοσιακή οικογένεια αγροτών της περιοχής Πυλίου της Νήσου Κω 3ής γενιάς).

Το αμπέλια μας καλλιεργούνται με τον ίδιο τρόπο και με παρόμοιες φροντίδες όπως έκαναν και οι παππούδες μας.

O μεγάλος πρόγονος της Νήσου Κω Ιπποκράτης σημειώνει:

«Οίνος και μέλι κάλλιστα κεκρήται ανθρωποισί»

Το Κώτικό κρασί ήταν ξακουστό και ξεχώριζε ανάμεσα σε 150 είδη κρασιών της αρχαιότητας.

Η ευλογημένη περιοχή Πυλίου-Λινοποτίου σε παλιότερους καιρούς ήταν κατάφυτη  από αμπελώνες (που έμοιαζαν με αλαβάστρινο περιδέραιο σύμφωνα με την παράδοση) ,οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής , ελαχιστοποιούν πολλές από τις ασθένειες της αμπέλου με αποτέλεσμα η φυτοπροστασία να απαιτεί μικρές ποσότητες παραδοσιακών μέσων (θειάφι, χαλκός).

Οι αμπελώνες αποτελούν υπόδειγμα αμπελοκαλλιέργειας με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπό και το περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί καλύτερη τοποθεσία για την αναβίωση του Κωακού αμπελώνα.

Με γνώμονα την ποιότητα η οικογένεια Μαρίνου  παντρεύοντας την παράδοση και την σύγχρονη οινοποίηση παράγει με παραδοσιακό τρόπο ένα βιολογικό κρασί ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Ξεκινήσαμε θέτοντας ένα πολύ σημαντικό στόχο, να παράγουμε οίνους που θα ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την φρεσκάδα τους, για να το επιτύχουμε δίνουμε την αμέριστη προσοχή στα εξής σημεία:

Η μακρόχρονη ιστορική και οικογενειακή παράδοση η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου μας.